Remediu tradițional pentru simptomele de gripă şi răceală
Carmol® Flu este recomandat pentru combaterea durerilor musculare cauzate de gripă şi răceală. Acesta contribuie la atenuarea severității şi duratei simptomelor infecțiilor respiratorii, având efect reconfortant şi facilitând refacerea organismului.
Carmol®Flu, datorită acțiunii sinergice a componentelor sale, ameliorează disconfortul muscular, accelerează sistemul imunitar şi combate simptomele infecțiilor virale, contribuind la reconfortarea și fortifierea organismului.
Gripa şi răceala, cele mai răspândite afecțiuni la nivel mondial, sunt infecții ale sistemului respirator. Sistemul imunitar eliberează în organism substanțe chimice precum anticorpi, histamine, citokine şi interleukine care ajută celulele albe în lupta împotriva infecției, dar care pot cauza senzația de durere musculară sau articulară.
Carmol® Flu este o loțiune pentru frecție care activează circulaţia locală a sângelui şi are un efect rubefiant, decongestionând țesuturile subiacente locului aplicării.
Carmol® Flu, se poate recomanda şi copiilor cu vârsta mai mare de 3 ani, fiind bine tolerat chiar și la utilizări repetate.
Concentrația de mentol produce dilatarea vaselor de sânge superficiale, ceea ce determină inițial o senzație de răceală la nivelul pielii, urmată de o încălzire, provocând deplasarea spre piele a sângelui stagnat într-o regiune inflamată şi atenuarea contracturii musculare. Uleiul volatil de cimbru calmează durerile musculare şi are un efect tonic, iar terpineolul contribuie la revigorarea organismului.
Mentolul stimulează circulaţia sângelui.
Proprietățile analgezice ale uleiului volatil de cimbru sunt activate biologic atunci când particulele din suspensie sunt inhalate, stimulând terminațiile nervoase olfactive, iar terpineolul este un tonic imunitar.
Indicații
Carmol® Flu este o loțiune pentru frecție locală care se aplică zilnic. Se aplică pe pielea intactă, fără leziuni, şi nu se clătește după aplicare.
Mențiuni suplimentare:
• Nu se va utiliza la copii sub 3 ani.
• A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
• Durata maximă recomandată pentru utilizarea neîntreruptă este de 21 de zile consecutive.
• Pentru uz extern.
• Nu se aplică pe mucoase sau pe pielea care prezintă leziuni.