Carmol® Junior Soluție este combinaţie unică de ingrediente naturale: acid acetic şi uleiuri esenţiale de Lavandă, Lămâie, Cimbru-de-cultură, Mentă, cu efect sinergic împotriva manifestărilor neplăcute cauzate de gripă și răceală:
Fluidifică secreţiile bronşice, uşurând eliminarea lor;
Are un puternic efect vasodilatator local, stimuleză receptorii senzitivi și inhibă contracţiile musculaturii;
Este util şi în cazul durerilor articulare şi musculare ce apar după eforturi fizice sau expunere la frig;
Acidul acetic diluat de apa din compoziţie formează oţetul, utilizat tradiţional pentru a diminua febra, sprijinind astfel capacitatea organismului de a lupta împotriva inflamaţiilor.

Febra şi durerile musculare fac parte din mecanismul de apărare al organismului, acestea reprezentând simptome ale unor afecțiuni. Sistemul imunitar eliberează în organism substanțe chimice precum anticorpi, histamine, citokine şi interleukine, care ajută celulele albe în lupta împotriva infecției, dar care pot modifica percepția receptorilor de durere aflați la nivelul pielii şi al mușchilor.
Uleiurile de lămâie şi de mentă pătrund în organism prin piele şi prin căile respiratorii ceea ce le potențează considerabil proprietățile benefice în lupta organismului împotriva simptomelor din infecțiile respiratorii, precum febra.
Uleiul esenţial de Mentă împrospătează şi tonifică, stimulând receptorii senzitivi de la nivelul pielii şi inhibă contracţiile musculare iar uleiul esenţial de Lămâie are rol astringent şi tonifiant.
Uleiul esenţial de Lavandă este unul dintre cele mai utilizate uleiuri datorită aromei specifice plăcute. Are capacitatea de a calma şi relaxa organismul în timp ce uleiul esenţial de Cimbru-de-cultură are proprietăţi decongestionante, stimulează microcirculaţia şi parfumează pielea
Frecția cu soluția diluată Carmol® Junior Soluție la nivelul membrelor şi a spatelui este benefică pentru atenuarea durerilor musculare şi articulare de orice natură deoarece aceasta activează circulaţia locală a sângelui şi are un efect rubefiant, decongestionând țesuturile subiacente locului aplicării. Uleiurile volatile de lavandă şi de cimbru contribuie, de asemenea, la eliminarea disconfortului muscular şi participă la reconfortarea organismului.
Uleiurile de lămâie şi de mentă au proprietăți benefice în lupta organismului împotriva simptomelor din infecțiile respiratorii şi ameliorează simptomele infecțiilor respiratorii, iar cele de lavandă şi cimbru calmează durerea şi relaxează organismul. Uleiurile volatile sunt activate biologic atunci când particulele din suspensie sunt inhalate şi pot declanșa un răspuns imunitar după ce ajung la nivel pulmonar, ajutând organismul în lupta împotriva infecției şi contribuind la revigorarea acestuia.
Indicații
Carmol® Junior Soluție se folosește diluat, o lingură de soluție la 1 litru de apă caldă. Cu această soluție diluată se pot face frecții la nivelul membrelor şi al spatelui, iar copiilor mici li se pot pune șosete îmbibate cu soluția diluată.
Mențiuni suplimentare
• A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
• Pentru uz extern.
• Evitați contactul cu ochii şi mucoasele.
• A se păstra la temperaturi sub 25° Celsius, în ambalajul original.
Carmol® Junior Capsule cu soluţie pentru uz extern, este o combinaţie unică de ingrediente: ulei de măsline, ulei de brad, terpineol, levomentol, vitamina E şi eucaliptol, cu efect sinergic împotriva manifestărilor neplăcute ale răcelii.
Carmol® Junior Capsule este recomandat pentru ameliorarea manifestărilor neplăcute din afecţiunile tractului respirator (nas înfundat, tuse, dificultăţi în respiraţie) și pentru ameliorarea durerilor musculare şi articulare uşoare sau moderate.
Durerile musculare, cele articulare şi tusea pot produce disconfort general şi insomnie ducând la epuizare fizică. Tusea productivă este o reacție de apărare a organismului prin care se îndepărtează secrețiile din căile respiratorii și este cel mai des întâlnită în cazul infecțiilor respiratorii. Sistemul imunitar eliberează în organism substanțe chimice precum anticorpi, histamine, citokine şi interleukine, care ajută în lupta împotriva infecțiilor, dar care pot cauza durere musculară şi articulară.
Conținutul unei capsule Carmol® Junior Capsule se aplică prin masaj blând pe piele, la nivelul toracelui și, datorită sinergiei componentelor sale, acționează împotriva simptomelor din infecțiile respiratorii.
Uleiul volatil de brad calmează durerea şi este un remediu excepțional pentru profilaxia infecțiilor virale. Levomentolul împreună cu eucaliptolul contribuie la decongestionarea căilor respiratorii, iar terpineolul este util pentru activarea şi fortifierea sistemului imunitar.
Capsula este eficientă împotriva tusei şi în tratarea tulburărilor funcționale ale sistemului respirator, iar utilizarea în cadrul masajului corporal stimulează circulaţia locală a sângelui şi determină deplasarea spre piele a sângelui stagnat într-o regiune inflamată, reducând disconfortul muscular şi cel articular, contribuind astfel la reconfortarea organismului.
Uleiul de brad fluidifică secreţiile bronşice, uşurând eliminarea lor. De asemenea, este recunoscut ca fiind un tonifiant forte pentru corp. Cu parfumul său inconfundabil, este utilizat în aplicaţii cutanate pentru efectul revigorant şi stimulant.
Prin componentele sale aromatizante, levomentol, eucaliptol şi terpineol, împrospătează, parfumează şi purifică aerul. Levomentolul stimulează receptorii senzitivi, inhibă contracţiile musculaturii. Eucaliptolul are un puternic efect vasodilatator local. Acetatul de alfa-tocoferil (vitamina E) are rol antioxidant. Substanţele antioxidante protejează distrugerea pielii de către radicalii liberi şi poluare.
Indicații
Carmol® Junior Capsule se aplică prin masaj blând la nivelul toracelui sau la nivelul membrelor, de două ori pe zi.
Extremitatea efilată (lungă și subțire), a capsulei se taie cu o foarfecă, ținând capsula orientată în jos şi departe de față, pentru a evita contactul cu ochii.
Mențiuni suplimentare
• A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
• Pentru uz extern.
• Nu se folosește sub pansament compresiv.
• Dacă produsul este înghițit accidental, adresați-vă medicului şi arătați acestuia prospectul şi/sau ambalajul produsului.
• A se evita contactul direct cu ochii. Nu se va aplica la nivelul nărilor sau pe pielea care prezintă leziuni (zgârieturi, răni, eczeme, dermatite).
• În cazul în care utilizatorul prezintă tuse cu expectorație abundentă sau este cunoscut cu afecțiuni cronice însoțite de tuse (astm bronşic, emfizem pulmonar, bronşită cronică), trebuie să cereți sfatul medicului înainte de a folosi acest produs.
• Dacă tusea şi/sau durerile musculare/articulare persistă sau se agravează sau dacă sunt însoțite de febră, dureri de cap recidivante sau de erupții la nivelul pielii, vă rugăm să vă adresați medicului. Aceste simptome indică faptul că acțiunea poate evolua sever şi necesită îngrijire medicală.